Македонски филмски класици во Синеплекс од 8 до 12 октомври

НУ Филмски центар Вардар филм во соработка со Синеплекс, започнува со прикажување на македонски филмски класици. Одбрани се неколку култни филмови кои ќе бидат прикажувани во периодот од 8-ми до 12-ти октомври.

Дел од филмовите што ќе се прикажуваат се:

ХАЈ – ФАЈ 08.10.2015

Година: 1987
Режија: Владимир Блажевски
Сценарио: Горан Стефановски
Улоги: Фабијан Шоваговиќ, Данчо Чевревски, Елизабета Џоревска, Мето Јовановски, Вукосава Донева

ТРИ АНИ 09.10.2015

Година: 1959
Режија: Бранко Бауер
Сценарио: Слободан Глумац
Улоги: Гал Дубравка, Стефановиќ Душан, Кон Марија, Мишовиќ Светлана

СРЕЌНА НОВА `49 10.10.2015

Година: 1986
Режија: Столе Попов
Сценарио: Гордан Михиќ
Улоги: Мето Јовановски, Светозар Цветковиќ, Владислава Милосавлевиќ

ПЛАНИНАТА НА ГНЕВОТ 11.10.2015

Година: 1968
Режија: Љубиша Георгиевски
Сценарио: Анте Поповски
Улоги: Ристо Шишков, Бранислав Јериниќ, Дарко Дамевски, Драгомир Фелба, Нада Гешовска, Петре Прличко

ТЕТОВИРАЊЕ 12.10.2015

Година: 1991
Режија: Столе Попов
Сценарио: Мирко Ковач
Улоги: Мето Јовановски, Столе Арангеловиќ, Љиљана Меѓеши, Јовица Михајловски, Кирил Поп- Христов, Светозар Цветковиќ, Зоран Цвијановиќ, Александар Чамиски, Данчо Чевревски