Луѓе „твитаат“ приказни за неверојатната великодушност на Џорџ Мајкл

Џорџ Мајкл, поранешен член на Wham!, почина од срцев удар на Божиќ на 53-годишна возраст.

Во текот на својата кариера Мајкл постави нови стандарди за тоа што е општествено прифатливо и стана симбол на ЛГБТИ заедницата, како еден од првите геј пејачи кој јавно ја објави својата сексуална ориентација во 90-тите. Работеше и со голем број хуманитарни организации, а беше и активен борец во кампањите против ХИВ/СИДА.

Неговата смрт предизвика голем број на „твитови“ за тоа колку великодушен бил во текот на неговиот живот, а често вршел добри дела анонимно.

813319244242817025-png__700

„Џорџ Мајкл работеше анонимно во засолниште за бездомници во кое волонтирав. Никогаш не кажав никому, побара од нас да не кажуваме. Ете таква личност беше“.

813306084295405568-png__700

„Учесничка на ’Deal or No Deal’ ни рече дека и требаат 15 илјади фунти за терапија за плодност. Џорџ Мајкл тајно се јави наредниот ден и и ги подари тие 15 илјади“.

813348290645422080-png__700

„Џорџ Мајкл беше и единствената ѕвезда на HWTRBAMillionaire кој, додека се коцкаше со парите на хуманитарна организација, рече „ако ги изгубам, јас ќе ги платам“.

813348024063852544-png__700

„Во вест пред векови пишував за позната личност со која работев кој плати на медицинска сестра 5 илјади фунти, бидејќи студира за медицинска сестра и е должна. Тоа беше Џорџ Мајкл“.

813320047749959680-png__700

„Џорџ Мајкл еднаш одржа бесплатен концерт за медицински сестри во државна болница како благодарам, бидејќи се грижеле за неговата почината мајка“.

813306540753125376-png__700

„Даде на непозната жена 25 илјади фунти во кафуле, бидејќи плачеше за тоа дека е задолжена. И реле на келнерката да го даде чекот откако си замине“.