Листа на 20 најконтроверзни музички спотови

Музичкиот портал NME објави листа од 20 најконтроверзни спотови. Во потесната листа се најдоа спотовите на The Prodigy, Bjork, Nirvana, кои изобилуваат со голотија, дрога и контроверзни теми, а како прва на листата се најде Madonna со спотот за песната „Like a prayer“ .

Aphex Twin – „Come To Daddy“

Nine Inch Nails – „Closer“

Nirvana – „Heart-Shaped Box“

Serge and Charlotte Gainsbourg – „Lemon Incest“

Bjork – „Pagan Poetry“

George Michael – „I Want Your Sex“

The Prodigy – „Smack My Bitch Up“

MIA – „Born Free“

The Cribs – „Men’s Needs“

Neil Young – „This Note’s For You“

Smashing Pumpkins – „Try Try Try“

Simian Mobile Disco – „Hustler“

Nas – „Hate Me Now“

The Stroke – „Juicebox“

Yeah Yeah Yeahs – „Y Control“

Justice – „Stress“

Korn – „A.D.I.D.A.S“

Nas – „Hate Me Now“

Simian Mobile Disco – „Hustler“