Летен семинар за млади лидери од Западен Балкан

кокурс ненадович

Тhe International Center for Democratic Transition (ICDT) со поддршка од International Visegrad Fund ве покануваат да бидете дел од летниот семинар за млади лидери од Западен Балкан. Еднонеделниот семинар ќе се одржи во Будимпешта од 14 – 21 Јули, 2013.

Семинарот ќе ви понуди можност да се дознаете повеќе за Европската Унија и нејзините односи со Западно Балканските земји, како и за иднинината на односите на вашата земја и Европската заедница.

Право на аплицирање имаат :

  •  Видливо мотивирани студенти, со тековни или неодамна завршени постдипломски студии по меѓународни односи, политички или социјални науки со следниве интереси:
  • Интерес за Европските студии и основно познавање на Европската Унија
  •  Ускуство или интерес за работење во НВО сектор (се смета за предност, но не е задолжително)
  • Волја да споделува лични мислења за разлчни теми кој ќе бидат опфатени во семинарот

Повеќе за семинарот и како да аплицирате прочитајте тука

Краен рок за аплицирање: Април 30, 2013