„Летечки пекинезери“ вечер свират во „Лабораториум“

PMG Jazz Club продолжува со својата серија концерти во „Лабораториум“. Вечерва (петок) присутните ќе можат да го проследат концертот на „Летечки пекинезери“, еден од водечките современи македонски џез бендови.

„Свинг-џез квинтет формиран во Скопје, во 2004 година, ‘Летечки пекинезери’ е бенд со огромен репертоар оригинални теми, a за создавање на репертоарот, најмногу се ангажирале основачите на бендот, Бојан Петков-Шамба (гитара) и Иво Солдатовиќ-Сол (кларинет). Останати членови на бендот се: Петар Христов, тенор-саксофон, Кирил Туфекчиевски, двоен бас и Славчо Коцев, тапани“, стои во најавата за настанот.

„Пекинезери“ деновиве пробиваат нови правци на нивните музички интереси, па, велат организаторите, ова е можност публиката да се запознае со актуелните интереси на бендот.