Леонард Коен најави нов албум насловен „You Want It Darker“

Канадскиот музичар Леонард Коен, на 82-годишна возраст, најави нов албум, насловен „You Want It Darker“. Најавата за албумот доаѓа откако пред само две години Коен го објави „Popular Problems“.

„You Want It Darker“ се очекува да биде готов до крајот на годината, во продукција на неговиот син Адам Коен. Дел од песните се појавија претходно во серијата „Peaky Blinders“. Во продолжение, листата на песните кои се најдоа во новиот албум на Коен:

01 You Want It Darker
02 Treaty
03 On the Level
04 Leaving the Table
05 If I Didn’t Have Your Love
06 Traveling Light
07 It Seemed the Better Way
08 Steer Your Way
09 String Reprise/ Treaty