„Le chocolat noir“ гостува во Скопје

Le chocolat noir Вечерва (7 февруари) во клубот Папаја, Electrified Sessions го јанавува гостувањето на хрватскиот диџеј и продуцент Le chocolat noir.

Le chocolat noir пушта на винил и свири синтисајзери од 2000 година и е познат по своите еклектични ди-џеј сетови кои се движат од електро и олдскул EBM преку итало диско, есид хаус па се до техно. Објавува музика за Romance Moderne, Basic Unit Productions, Adriatiko, Attractive! Home Made Electronica, додека неговите идни винил изданија треба да излезат за Soundtravels Recordings, Frigio Records и Minimal Trend Records.

Le chocolat noir е водител на радио шоуто насловено Disco Panonia, кое се емитува на радио станицата Intergalactic FM од Хаг, Холандија и е резидент диџеј на Elektroliza од Љубљана. Тој исто така тој е член на Florence Foster Fan Club, заедно со Zarkoff.

Има настапувано со голем број електронски продуценти, меѓу кои Alden Tyrell, Sneak Thief, Rude 66, Legowelt, Luke Eargoggle, Mr. Pauli, I-F, Bangkok Impact, Manasyt, Aux 88, DJ Godfather, Darxid, Unit Moebius, Redshape, Delta Funktionen, Anthony Rother, Dynamik Bass System, Popsimonova, Arpanet.