LCD Soundsystem работат на нов албум

На почетокот на 2016 година, бендот LCD Soundsystem соопшти дека членовите се обединуваат, со детали за плановите за турнеја и го објавија новиот албум.

Но, откако бендот го објави „Christmas Will Break Your Heart”, тие се уште немаат ништо ново.

Сепак, на својата Фејсбук страница, Џејмс Марфи напиша:

„Се уште рботиме на албумот, но ќе биде готов наскоро.  Зимата е лоша за мојот глас“. Откако друг обожавател праша кога ќе биде готов, тој одговори „Работиме на тоа!”.