Краток филм: The Flower Lady

„The Flower Lady“ е емотивен и трогателен краток филм, чиј комплетен автор е Петер Стрек.

Краток филм: The Flower LadyФилмот трае нешто повеќе од шест минути, а ја раскажува приказната за 80-годишната Ѓурѓа од Скопје која продава цвеќе пред еден од големите скопски маркети.

Извор: Окно