Краткиот филм „Waiting tonight” е примен на CologneOFF IX

Краткиот филм „Waitng tonight" е примен на CologneOFF IXКраткиот филм „Waitng tonight” во режија на Глигор Кондовски е примен на Интернационалниот видео – арт фестивал CologneOFF IX.

Видео-приказната во вид на филмски раздвижена портрет фотографија влезе во “self- imaging” категоријата заедно со уште 6 кратки филмови од Шпанија, Канада, Франција, Италија и Холандија.

CologneOFF IX ќе се одржи во септември во Германија. Актер во филмот е младиот Ханис Багашов од Тетово.