Корисници на iPhone наседнале на лажна реклама дека iOS 7 го прави телефонот водоотпорен

Одреден број корисници на iPhone ги уништиле своите телефони потопувајќи ги во вода, откако наседнале на лажна реклама која доаѓа од сајтот 4chan, во која се вели дека последната верзија на оперативниот систем iOS 7 го прави телефонот водоотпорен.

Во рекламата прикажана долу, која се рашири по социјалните мрежи, се тврди дека апдејтот „активира итен систем за исклучување на струјата во телефонот, за да се спречи штета за деликатната електроника“. На дното стои дека оваа опција е призната со политиката за гаранции на Apple, како и назнака дека ова е „потврдено од Lifehacker“.

Корисници на iPhone наседнале на лажна реклама дека iOS 7 го прави телефонот водоотпорен

Дел од измамените корисници на iPhone реагирале бурно и со гнев кон создавачот на лажната реклама, додека дел од нив едноставно признале пораз и почнале да бараат нов телефон:

И светот на познатите не остана без свој претставник меѓу наседнатите:

Извор