Конкурс за стипендии на Универзитетот во Мелбурн

Конкурс за стипендии на Универзитетот во МелбурнУниверзитетот во Мелбурн и оваа година доделува 150 ткн. MIFRS стипендии (Melbourne International Fee Remission Scholarships), кои се доделуваат на меѓународни студенти кои сакаат да ги продолжат основните студии во Мелбурн.

Тие се финансирани од универзитетот и за секој факултет има ограничен број на стипендии. Стипендиите ја покриваат целата школарина, а тие се нудат за магистерски и докторски студии.  Паралелно, универзитетот нуди и стипендии за истражувачки проекти (MIRS) за меѓународни студенти. Можност за стипендија за живот ќе добијат студентите на кои им е потребна финансиска помош.

Пријавувањето за стипендиите MIFRS трае до 31 октомври, а еве ги условите кои се бараат од кандидатите.