Конкурс за есеј и поезија за „Meѓународниот ден на писателите во затвор“

Под мотото „Ослободи го зборот“ и оваа година се одбележува „Meѓународниот ден на писателите во затвор“.

Промоција на книга

По тој повод Канцеларијата на потпретседателот на меѓународниот ПЕН и на Разноликост – Колекција за поезија, фикција и есеј на меѓународниот ПЕН објавен е јавен повик за поезија на тема „Освој ја поезијата“.

Во рамки на одбележувањето на „Meѓународниот ден на писателите во затвор“ е објавен повик и за пишување есеј „Слобода – страв – желба“.

Зите заинтересирани можат да аплицираат со делата кои досега не се објавувани, а учесниците треба да се на возраст од 23 до 33 години. Краен рок за доставување на творбите е 15 октомври.