Конкурс за доделување на државната награда „22 Ноември”

Министерството за култура соопшти дека е објавен конкурсот за доделување на Државната награда „22 Ноември” за 2020 година

Со оваа награда се оддава признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот кои дале свој придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебно разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери во Република Северна Македонија.

Наградата се доделува на поединци, група творци, екипи, установи, трговски друштва и здруженија на граѓани.

Конкурсот трае од  15 мај до 15 јуни 2020 годинa.

Повеќе детали за конкурсот може да најдете на следниов ЛИНК.