Концерт на Walter Gross & Tenshun во Кула

Во Кула, утревечер (2 јуни) со почеток од 20 часот, ќе настапат американски електронски музичари.

Walter Gross и Tenshun ќе ни донесат психоделични исечоци од нивните клаустрофобични звучни лаборатории кои ќе ве стават во хипер супер бит екстаза. Валтер Грос ќе ни ги претстави звуците на балтиморската експерименатална електронска сцена, а бит-мејкерот на Гонјасуфи- Теншун ќе ве врати во реалноста со своите дијаболични моќи за интензивни електро-структури“, стои во најавата.

Влезот за нивниот настап е со донација за поддршка на уметниците.