Концерт на пијанистките Стојанова и Милошевиќ-Бранковиќ

Во рамки на Скопско лето 2016 вечер во Музејот на Град Скопје концерт насловен „XX и XXI век во класичната музика“ ќе одржат пијанистките Даница Стојанова од Македонија и Марта Милошевиќ-Бранковиќ од САД.

Стојанова ќе исполни дела од Ристо Аврамовски, Томислав Зографски и Гоце Коларовски, додека Милошевиќ – Бранковиќ дела од Светислав Божич, Зоран Христиќ, Ерик Сатие, Фредрик Кауфман, Јан Јирасек, Андре Лојд Вебер.

Концертот ќе започне во 20:30 часот, а влезот е бесплатен.