Концерт на „Џун” во Куманово

Инди составот „Џун” (June) вечерва (19 јануари) ќе одржи концерт во „Podroom“, Куманово.

„Џун” се формирани во 2010 година, а како дел од него се Бојана, Данчо, Јане, Анте и Филип. Овој музички состав со својот специфичен микс на американски инди поп, со примеси на акустичен кантри поп ѝ дава свежина на македонската инди сцена и одлично ја застапува како дома така и надвор од границите на државата.

Имаат оставено белег на EXIT 2011, Здраво Млади 2012, PIN Conference 2012, Sziget Festival 2015, Vienna Waves Festival 2015, Eurosonic Noorderslag 2016, Skopje Design Week 2016.

Зад себе имаат три студиски албуми, „Someday soon” (јуни 2012), „Indian Summer”(декември 2014) и последниот албум „Living For The Weekend” кој објавен во март 2017.