Компилација од најубавите сцени од познати филмови

Кон крајот на минатото лето, BuzzFeed направи долга листа од 129 најубави сцени во филмската историја.

Без сомнение, тоа е само дел од прекрасната кинематографија која ги прави филмовите тоа што се.

Инспириран од таа листа, филмскиот монтажер Jim Casey одлучил да ги спои сите сцени од листата и да ги прикаже преку визуелно најбогатите сегменти од филмовите кои се нашле на листата.

Во компилацијата се вклучени сцени од филмовите The Nightmare Before Christmas, Raiders of the Lost Ark, 2001: A Space Odyssey, Nosferatu, Shawshank Redemption, A Clockwork Orange, North by Northwest, и многу други.

Извор: Slash Film