Компилација од електронска музика од времето на Југославија

На Јутјуб каналот „Discom“ денеска беше објавена 22-минутна компилација од осум песни, која всушност претставува првата компилација некогаш направена со електронска музика од поранешна Југославија.

Оние, пак, кои би сакале да го купат албумот, тоа може да го направат со резервација, бидејќи како што се вели во објавата, има само 500 копии.

Компилацијата се состои од песните:

1. Miha Kralj- Robot
2. Miha Kralj- Juh-Hu
3. Oskarova Fobija- Između Dve Kapi Znoja
4. Oskarova Fobija- Mayan Spacecraft
5. Beograd- Eenterstellar
6. Beograd- Mozak Primopredajnik
7. Digitron- Digital minds
8. Digitron- Kosmos

Во продолжение може да ја слушнете компилацијата: