„Колку животи чини едно крзнено палто?“ – протест на шпанските активисти

Шпанските активисти за права на животните традиционално протестираа во Барселона, голи и со лажна крв на себе, против индустријата за крзно и кожа.

Членовите на здружението „Анима Натуралис“ легнаа на куп за да изразат револт против користењето на животинската кожа.

Активистите лежеа пред изненадените купувачи и туристи во центарот на градот, додека една од нив држеше знак на кој пишуваше „Колку животи само за едно палто?“

Тие тврдат дека 32 милиони животни се искасапени во ЕУ за крзно.

„Се ставаме на местото на животните кои страдаат и умираат во индустријата, за да визуелизираме преку човечките тела колку животи се изгубени за да се направи крзнено палто“, велат од „Анима Натуралис“.