Кои се најбогатите светски диџеи?

Интернет-порталот Celebrity Net Worth состави листа на најбогатите светски диџеи. Врвот на листата очекувано го окупираат Имиња како Tiesto, Paul Van Dyk и Paul Oakenfold, чија „вредност“ надминува 50 милиони долари, но таму се и двајцата членови на Daft Punk, кои „тежат“ по 60 милиони.

Погледнете ја комплетната листа на најбогатите светски диџеи:

 • #1: Tiesto – $75 милиони
 • #2: Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) – $60 милиони
 • #3: Thomas Bangalter  (Daft Punk) – $60 милиони
 • #4: Paul Oakenfold – $58 милиони
 • #5: Paul van Dyk – $52 милиони
 • #6: John Digweed – $45 милиони
 • #7: Armin Van Buuren – $40 милиони
 • #8: Judge Jules – $42 милиони
 • #9: Sasha – $40 милиони
 • #10: Pete Tong – $32 милиони
 • #11: Moby – $30 милиони
 • #12: David Guetta – $30 милиони
 • #13: Steve Aoki – $28 милиони
 • #14: Fatboy Slim – $23 милиони
 • #15: The Chemical Brothers – $20 милиони
 • #16: Ferry Corsten – $19 милиони
 • #17: Deadmau5 – $18 милиони
 • #18: Carl Cox – $16 милиони
 • #19: Skrillex – $16 милиони
 • #20: Benny Benassi – $15 милиони
 • #21: DJ Pauly D – $15 милиони
 • #22: Sven Vath – $14 милиони
 • #23: Jeffrey Sutorius (Dash Berlin) – $13.5 милиони
 • #24: Calvin Harris – $13 милиони
 • #25: Avicii – $12 милиони
 • #26: Afrojack – $11 милиони
 • #27: Kaskade – $10 милиони
 • #28: Sebastian Ingrosso  – $10 милиони
 • #29: Steve Angello  – $10 милиони
 • #30: Axwell (Swedish House Mafia) – $10 милиони
 • #31: Hardwell – $9.5 милиони
 • #32: Darude – $9 милиони
 • #33: ATB aka Andre Tanneberger – $8.5 милиони
 • #34: Richie Hawtin – $8.5 милиони
 • #35: Jono Grant (Above & Beyond) – $8 милиони
 • #36: Paavo Siljamäki (Above & Beyond) – $8 милиони
 • #37: Tony McGuinness (Above & Beyond) – $8 милиони
 • #38: Gareth Emery – $7 милиони
 • #39: Diplo – $6.5 милиони
 • #40: Erick Morillo – $6 милиони
 • #41: Alesso – $6 милиони
 • #42: Martin Solveig – $5 милиони
 • #43: Eric Prydz – $4.5 милиони
 • #44: Markus Schulz – $4 милиони
 • #45: Mark knight – $4 милиони
 • #46: Adam Beyer – $3 милиони
 • #47: Danny Tenaglia – $3 милиони
 • #48: Bad Boy Bill – $2.5 милиони
 • #49: Little Louie Vega – $2 милиони
 • #50: Morgan Page – $2 милиони