Кино на трева во МКЦ парк од 23 до 27 јули

Бесплатни филмски вечери во паркот на Младинскиот културен центар во Скопје ќе се организираат од 23 до 27 јули.

Репертоарот на „Кино на трева во МКЦ парк“ ги вклучува филмовите:

23. јули (вторник) COLD WAR | режија: Pawel Pawlikowski
24. јули (среда) DOGMAN | режија: Matteo Garrone
25. јули (четврток) LORO | режија: Paolo Sorrentino
26. јули (петок) ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ | режија: Данило и Раде Шербеџија
27. јули (сабота) BORDER | режија: Ali Abbasi

Сите проекции почнуваат во 21 часот, освен проекцијата на 26 јули која ќе започне по полноќ. За сите филмови е обезбеден превод на македонски јазик.

„Донесете си камперски столчиња, ќебенце за покривање и некое постаро ќебе за седење, храна, пијалаци…Се гледаме во МКЦ парк ♥“, порачуваат од МКЦ Скопје.