Кинески работници носат маски за да се одморат од смешкање

Вработените во една компанија во Хандан, Кина, имаат „Ден без лице“ во вторникот своето лице го покрија со маска.

Откако минуваат цела година смешкајќи им се на клиентите, на овој ден ним им е дозволено да носат маски за да „го намалат притисокот“ и „да се релаксираат”, јавуваат ChinaFotoPress.

Многумина ја избраа маската од јапонскиот филм во 2001 година„Spirited Away“, на ликот „No-Face“.

Дел од вработените пак завршија со маската на популарните Анонимуси.