„КикФлип фест“ на скопскиот скејт парк на 16 јули  

На скејт паркот во Скопје во петок (16 јули) од 18 часот ќе започне„КикФлип фест“, каде ќе има музички настапи на шест бендови, но и возење скејт и награди за најдобриот трик од „Errorkolektiv“.

Бендови што ќе настапуваат се „Lufthansa“, кои во април го објавија својот прв албум „Demo Tape I” и ова ќе биде нивна втора промоција во живо по „Млади за Скопје“.

Во музичката агенда за настанот се и битолскот млад состав „Corrosion“ кои за прв пат настапуваат во Скопје, но и победниците на „Лузер фест“ од 2017 – треш метал составот „Conspiracy“.

Понатаму, најавени се и „Мамут“, релативно нов бенд од Охрид, па аудиториумот и нив за прв пат ќе има шанса да ги слуша во Скопје. На 7 јули излезе првиот албум на „Basement cult“, што значи промоција во живо на „КикФлип фест“.

Во музичката банда што ќе настапуваат на фестивалот се и „Хајка“, бенд со исто така свеж прв албум од 20 јуни – „Антиталент“.

Влезот за настнот е беплатен.