„Керлек“ на Академска сцена

По текстот на Миа Николовска – „Керлек“, на Академската сцена при Факултетот за драмски уметности, утре, на 18 февруари ќе се одигра истоимена претстава.

Со почеток во 20 и 30 часот, претставата е испит по предметот „Театарска режија 7“ на Александар Јовановски во класата на професорката Зоја Бузалковска.

Актерската екипа ја сочинуваат Бранко Атанасов, Изабела Јакимова, Лазар Христов и Мелика Кастрати.

Костимографијата е на Симона Даноска, сценографијата на Стефан Божиновски, а кореографијата е на Јована Зајкова.

По претставата ќе следува прослава за завршување на испитната сесија на факултетот.

Влезот е бесплатен, а сите заинтересирани треба да пополнат формулар за пријавување.