Карпош ноќеска урна рекорди во загаденост

Концетрациите на ПМ10 околу полноќ во општината Карпош достигнале 1100 милиграми, што е за 22 пати над границата и е ниво кое е ретко забележано дури и во изминатите години, објави Телеграф.

Карпош ноќеска урна рекорди во загаденост

Воздухот и денеска е екстремно загаден во повеќе градови во Македонија, а во центарот на Скопје маглата помешана со токсичните гасови ја намалија видливоста до педесетина метри.

Концетрациите на честичките прашина ПМ10 е околу 8 пати над дозволената граница.