Јубилејна 50-та изведба на „Хамлет“ во Драмски театар

Во Драмскиот театар во Скопје вечер по јубилеен 50. пат ќе биде изведена претставата „Хамлет“.

Премиерата на преставата се прикажа на 16 јули 2010 година на Фестивалот “Охридско лето“.

Улогите во „Хамлет“ ги толкуваат Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов Дац, Катерина Коцевска, Филип Трајковиќ…

Претставата е во режија на Дејан Пројковски по текст на Вилијам Шекспир.