ЈСП: Зголемен број автобуси на неколку линии за да се избегне метежот од утринава

Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ информира дека од утре (вторник, 24 март) на линиите 2, 5, 11, 22, 57, 61, 62, 63 и 67, во утринските часови ќе сообраќаат зголемен број на возила, со цел да се избегне метежот што беше регистриран утринава во фреквентните часови.

„ЈСП Скопје ја следи ситуацијата на терен, во комуникација и координација е со институциите кои одлучуваат за препораките/мерките како да се реагира во новонастаната ситуација и притоа, за евентуалните измени во превозот, јавноста навремено ќе биде информирана“, соопштува ЈСП.

Ова доаѓа откако пишувавме дека се создаваат метежи, а утрово на социјалните мрежи имаше и повеќе реакции за тоа како влијае редуцираниот возен ред.

Сега од ЈСП потсетуваат дека првите првите утрински поаѓања на сите линии се оние од 6 часот.

„На пример, вообичаениот возен ред на линија 5 е од 5.05 ч, 5.30 ч, 5.55 ч, 6.15 ч, што значи дека во актуелнава ситуација (полициски час), првиот автобус што сообраќа е тој во 6.15 часот“, велат од претптијатието.

Дополнителни информации во врска со возниот ред можат да се добијат во Диспечерски центар на 3173-224.

Последни поаѓања за период од 23:03 (вторник)-27:03 (петок)

Линии на ЈСП Скопје:

Линија 2 20 ч од Автокоманда 20 ч од Сарај
Линија 3 19.45 ч од Панорама 19.45 ч од Сп.сала Ј.Сандански
Линија 4 19 ч од Хром 18.20 ч од 11.Октомври
Линија 5 19.03 ч од Н.Лисиче 19.03 ч од Дексион
Линија 7 20.08 ч од Г.Лисиче 19.54 ч од Карпош 3
Линија 15 19.22 ч од Н.Лисиче 19.22 ч од Карпош 4
Линија 16 19.31 ч од Пржино 19.06 ч од Железара
Линија 21 20.05 ч од Тр.центар 19.10 ч од Бардовци
Линија 22 19.59 ч од Тр.центар 19.50 ч од Лепенец
Линија 24 20 ч од Припор 20 ч од Тафталиџе 2
Линија 27 20.04 од Дом на печат 19.32 ч од Вардарска
Линија 41 19.57 од Тр.центар 9.57 ч од Драчево Типо
Линија 50 20 ч од Хиподром 20 ч од Кл.центар
Линија 57 20.12 ч од Радишани 20.02 ч од Козле
Линија 59 19.05 ч од К.бара 18.15 ч од Карпош
Линија 65В 20.08 ч од Тр.центар 20.08 ч од Стајковци, Бр.пат
Линија 18 19.15 ч од Тр.центар 19.50 ч од Визбегово
Линија 31 19.30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Д.Лисиче
Линија 47 18.50 од Тр.центар 19.35 ч од Љубанци
Линија 51 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани
Линија 52 18.25 ч од Тр.центар 19.15 ч од Ржаничино
Линија 53 17.30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Кат.бања
Линија 56 18.15 ч од Тр.центар 19.15 ч од Бојане
Линија 58а 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка
Линија 58б 18.25 ч од Тр.центар 19.20 ч од Брзовец
Линија 60 18.45 ч од Тр.центар 19.30 ч од Матка
Линија 61 18.10 ч од Тр.центар 19 ч од Побожје
Линија 62 18.35 ч од Тр.центар 19.20 ч од Огњанци
Линија 63 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Мралино
Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 19.30 ч од Раштак
Линија 66 18 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци
Линија 67 19.30 ч од Тр.центар 19.35 ч од Зелениково
Линија 68 17.20 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица
Линија 70 20.05 ч од Тр.центар 19.25 ч од Батинци
Линија 71 19.30 ч од Тр.центар 18.40 ч од Бањани
Линија 74 20 ч од Тр.центар 19 ч од Количани
Линија 81 18 ч од Тр.центар 19 ч од Горњани
Линија 160 19.35 ч од Дексион 20.15 ч од Г.Матка
Линија 164 20 ч од Волково 20.15 ч од Никиштани

Линии на приватни превозници:

Линија 9 19.50 ч од Кл.центар 19.10 ч од С.Север
Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Рашче
Линија 11а 19 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе
Линија 12 19.10 ч од Шишево 19.55 ч од Ск.саем
Линија 19 20 ч од Карпош 4 19.40 ч од Ш.Оризари
Линија 20 19.49 ч од Тр.центар 19.19 ч од Ш.Оризари
Линија 22 19.23 ч од Тр.центар 19.32 ч од Лепенец
Линија 23 19.30 ч од Ченто 19.48 ч од Дом на печат
Линија 45 19.57 ч од Тр.центар 19.57 ч од Ченто
Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 18.15 ч од Ржаничино
Линија 55 19.25 ч од Арачиново 18.45 ч од Тр.центар
Линија 61 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Побожје
Линија 63 19.10 ч од Тр.центар 18.20 ч од Мралино