Јога на Instagram

Во модерниот начин на живот и брзото секојдневие, можеби и не постои нешто подобро од уметноста на јогата која може да го смири умот. Иако не би требало, сепак одредени пози и „лудото“ истегнување на човечкото тело може дури и да изгледа застрашувачки.

Ослободени од стравот, младите јогини на Instagram поставувааат многу слики кои може да ги инспирираат дури и најголемите скептици.

Insta-yogis веќе има бројни популарни хаштагови каде се споделуваат фотографиите како на пример #yogagram, #instayoga, #yogaeverydamnday, #instaomcrew and #yogratitude. Во продолжение, ова е само мал дел од она што може да се најде на Instagram.

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Јога на Instagram

Преземено од Mashable