Jean-Michel Jarre издава нов албум во соработка со големи имиња

Jean-Michel Jarre се смета за пионер во електронската музика. Тој од неодамна е актуелен поради неговата соработка со M83 и Gesaffelstein. И двајцата ќе бидат дел од неговиот престоен албум „Electronica 1: Time Machine“. Jarre повика голем број музички иноватори да му се придружат во неговиот албум.

Неговиот избор на соработници го оправда името на албумот. Тој ќе соработува со музичари од 1970 година, па наваму. Во неговиот избор влегуваат Petea Townshend и John Carpentera, од постарите генерации, додека од помладите изведувачи се вбројуваат Moby, Armin van Buuren, Boys Noize, како и многу други изведувачи кои ќе му се придружат во овој албум.

Албумот сее очекува да излезе на 16 октомври преку „Ultra Musica“.

Во продолжение е листата на песни и лицата со кои Jarre ќе соработува, како и трејлерот за престојниот албум.

1. The Time Machine feat. Boys Noize
2. Glory feat. M83
3. Close Your Eyes feat. Air
4. Automatic (Part 1) feat. Vince Clarke
5. Automatic (Part 2) feat. Vince Clarke
6. If..! feat. Little Boots
7. Immortals feat. Fuck Buttons
8. Suns Have Gone feat. Moby
9. Conquistador feat. Gesaffelstein
10. Travelator (Part 2) feat. Pete Townshend
11. Zero Gravity feat. Tangerine Dream
12. Rely On Me feat. Laurie Anderson
13. Stardust feat. Armin van Buuren
14. Watching you feat. 3D (Massive Attack)
15. A Question of Blood feat. John Carpenter
16. The Train & The River feat. Lang Lang