Изложба на студентите по графика на Факултетот за ликовни уметности

Во Галерискиот простор на Факултетот за ликовни уметности (зградата на ФЛУ и Педагошки факултет), вечерва ќе биде отворена изложбата на студентска графика „Драгутин Аврамовски-Гуте“.

Изложба на студентите по графика на Факултетот за ликовни уметности

Станува збор за традиционална, 27 изложба на студентите по графика. Организатори на настанот се Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот „Свети Кирил и методиј“ и Фондацијата „Драгутин Аврамовски-Гуте“.