Изложба на слики од Беган Деари во КИЦ

Изложба на слики од Беган Деари ќе биде отворена вечерва во Културно-информативниот центар (КИЦ) – Скопје.

Ова е прва самостојна изложба на Деари, а поставени ќе бидат слики работени последниве години во масло на платно.

Деари завршил Факултет за ликовни уметности на ДУТ во 2009 година кога е прогласен и за најдобар студент по сликарство во рамки на Универзитетот. Досега реализирал неколку групни изложби.

Изложбата во КИЦ ќе биде отворена до 15 јануари 2018 година.