Изложба на дизајнерски производи на Креативното дизајн студио „Преплет“

„Новата колекција содржи ексклузивни комплети составени од неколку производи меѓусебно поврзани на иста тема – комплети: комплет за љубители на патувања, комплет за љубители на книги, за љубители на кафе, на готвење итн. Со новата колекција секој поединец може да си ја пронајде својата страст кон одредена работа и преку користење на комплетот да му се олесни секојдневието“, соопшти организаторот.

На отворањето на изложбата во „Јавна соба“ во 21 часот ќе има едночасовен перформанс помогнат од режисерката Билјана Радиноска, со учество на актерите Наташа Петровиќ, Јана Пауновска, Матеа Јанковска и Дарко Набаков. Посетителите со препознавање на својот карактер во еден од актерите ќе заклучат кој комплет е најсоодветен за нив.

По промоцијата, новата колекција на „Преплет“ ќе биде на продажба во  продавницата во „Јавна соба“.

„Преплет“ е концептуално креативно студио основано во 2013 година од дизајнерите Викторија Ланговска и Магдалена Дилевска. Студиото креира производи кои содржат одредена порака испишана на македонски јазик и кирилица.