Избрани најдобрите твитерџии и блогери

Избрани најдобрите твитерџии и блогериПод мотото „Од заедницата за заедницата“, македонскиот агрегатор на блогови Blogirame.mk по втор пат ги организира блогираме и твитер наградите.

Доделувањето на ваквите награди има за цел да ја поттикне интернет заедницата поактивно да пишува и да ги искажува своите ставови.

Во продолжение, ова се твитерџиите и блогерите кои синоќа ги добија напрадите, објави IT.com.mk 

Најсекси блогер/блогерка: @Alekk Potter;

Наjблог за мода: Skopje Casual;

Најреволуционерен блог, социјално и политички ангажиран: Здраворазумен Хејтеризам;

Наjблог за мода: Skopje Casual;

Најдобар фото-блог: PCK Laboratory;

Најсмешен блог: Здраворазумен Хејтеризам;

Најдобар блог во домен на културни работи: Моите патувања;

Најдобар спортски блог: NBA Macedonia;

Најдобар ИТ и/или интернет маркетинг блог: Zuberot;

Најдобар блог за 2013: И ја иам блог;

Блог-пост на годината: ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ! (писмо од дијаспора).

Тwitter награди

Најдобар твитерџија/ка кој почнал да твита во 2013 година: @TheFitzzz;

Најдобар твит во 2013: @_Sajsi – „Порано се знаеше бе… ќе се баците и дечко и девојка сте. Сега ќе се утепаат од ебење и уште не им се знае рилејшншип статус.“

Tвитерџија кој оваа година најмногу напреднал од стартот на неговата твитерџиска кариера: @estavrevska;

Tвитерџија/ка кој e најкорисен: @VlatkoVasilj;

Најкомпанија/организација на Twitter: @offnetmk;

Најтаг за 2013: #најубаво;

Најдобар аватар(и): @ChaseWork;

Најдобар твитерџија/ка во #третасмена: @mitkav;

Најдобра твитерџика:   @_sajsi;

Најдуховит твитерџија/ка: @Sulimanovic;

Најактивен твитерџија од дијаспората: @JustPurpling;

Највлијателен твитерџија/ка: @VlatkoVasilj.