Избрани најдобрите просветни работници во Скопје

Здружението на просветни работници на Град Скопје ги прогласи просветните работници за учебната 2018/2019 година, во пресрет на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј.

Здружението им додели признанија на Билјана Лотеска и Љиљана Крстевска, воспитувачки во градинка  „Детска радост”, Весна Недановска, професор по одделенска настава во основното училиште 11 Октомври, Анета Велковска професор по одделенска настава во основното училиште „Браќа Миладиновци” Хатиџе Топали, професор по одделенска настава во основното уччилиште „Петар Здравсковски Пенко”, Виолета Панев, наставник по англиски јазик во основното училиште „Владо Тасевски”, Наташа Ацевска професор по македонски јазик во средното училиште „Георги Димитров” и Татјана Михајловска, стручен соработник-педагог во ЈУДГ „Раде Јовчевски Корчагин” во Скопје.

Просветниот работник, истакнуваат од Здружението, е важен фактор во воспитно-образовниот процес. Неговата улога во обликувањето на младата личност е незаменлива.  Без сомнение, неговиот труд спаѓа меѓу најсложените, најодговорните, но и најблагородните човекови активности.

Здружението на просветни работници на Град Скопје е формирано 2000 год. како стручно-научна, непартиска асоцијација и легитимен претставник на просветните работници на Град Скопје.