[Интервју] Стеин: Младинската невработеност е голем проблем и предизвик

[Radio MOF] Interview with James Stein, Mission Director – USAID Macedonia by Radio Mof on Mixcloud

Младинската невработеност која изнесува најмалку 50% очигледно е предизвик и проблем за Македонија. Потребно е што повеќе млади да поминуваат време на работна пракса во компаниите, наместо во училниците, вели директорот на мисијата УСАИД- Македонија, Џејмс Стеин. Во интервју за Радио МОФ Стеин говори за можностите за младите луѓе во Македонија, интегрираното образование, општествениот ангажман на луѓето, како и слободата на медиуми во Македонија.