Вук Вујновиќ: Ги мотивираме грaѓаните да учествуваат во работата на власта

Вук Вујновиќ: Ги мотивираме грaѓаните да учествуваат во работата на властаВладата на Црна Гора е првата институција во регионот која им дозволи на своите граѓани да поднесуваат петиции по електронски пат. Проектот „Е-петиција“ беше промовиран во септември минатата година, а со него Владата се обврза да ја разгледа и да одговори на секоја петиција на која ќе се потпишат најмалку 6000 граѓани.
Како специјален гостин на конференцијата Engage 2013, присуствуваше и Вук Вујновиќ , портпарол на Владата на Црна Гора. Во видео интервју за Радио МОФ, Јасмина Јакимова разговара со него за употребата на Е-петицијата и за тоа како Владата ги мотивира граѓаните да учествуваат во работата на државните институции.

Јасмина Јакимова