[Интервју] Данскиот бенд Blended Brew: Во Скопје си поминуваме одлично

Данскиот бенд Blended Brew кој од Копенхаген допатува во Македонија за да учествува на јубилејното десетто издание на уличниот фестивал „Баскерфест“ гостуваше во студиото на Радио МОФ. Тие зборуваат за нивните почетоци, искуството да се свири пред публиката во Кина, но и за бендовите кои најмногу влијаеле во создавањето на нивната музика.

Тие ќе настапат на сите десет фестивалски денови од „Баскерфест“ во Скопје и велат дека си поминуваат одлично. Од групата најавија дека би можеле да се вратат со концерт во септември.

Во продолжение, слушнете го „лабавиот“ разговор на Николај Митрески со членовите Себастиан и Џими.

[Interview] Blended Brew @ Radio MOF by Radio Mof Music on Mixcloud