#ИнстаИлустрации – Зафир Јованов

Зафир Јованов е графички дизајнер, илустратор и концепт артист од Скопје. Откако знае за себе црта имагинарни цртежи и им дава бизарен и фантастичен осврт на секојдневните нешта што го опкружуваат.

„Цртам затоа што тоа е единственото нешто што го правам со огромна желба и ми дава најголема слобода да ги искажам и претставам моите бурни мисли и креативната потсвест. Просто кажано, со цртањето, без разлика дали е со дигитален или традиционален медиум, светот го запознавам со уште неколку чудни имагинаци во секаква големина или несекојдневни луѓе кои содржат мал дел од мојата личност“, вели тој за Радио МОФ.

Јованов е уште еден графички дизајнер кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INDESIGNROOM MK (@indesign_room)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INDESIGNROOM MK (@indesign_room)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INDESIGNROOM MK (@indesign_room)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INDESIGNROOM MK (@indesign_room)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INDESIGNROOM MK (@indesign_room)