#ИнстаИлустрации – Тхе Мичо

Михајло Димитриевски – Тхе Мичо е еден од најпознатите домашни илустратори и стрип-цртачи, по потекло од Битола. Има работено на голем број друштвени игри, а Радио МОФ веќе го имаше во интервју за неговиот проект за друштвена игра базирана на серијалот Game of Thrones. Но, тој е познат и по неговата работа на анимираниот филм и илустрираните книги за „Светот на Биби“.

„Би сакал да спијам и да играм „Плејстејшн“, кусо ни се опиша тој.

Тхе Мичо е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Биби :)#филингмеотепаоваодсабајленасколија

A post shared by Тхе Мичо (@txemico) on

 

View this post on Instagram

 

A Fistful of Meeples :) #филингмипла

A post shared by Тхе Мичо (@txemico) on