#ИнстаИлустрации – Соња Лазова

Соња Лазова е визуелна уметница, која во моментов студира на Факултетот за дизајн и мултимедија при Универзитетот ФОН во Скопје.

„Најчесто комбинирам дигитално и традиционално сликарство, а инспирација ми се сликарите од ренесансата и надреализмот. Сакам да правам спој од реализам со апстрактни и модерни елементи“, вели таа за Радио МОФ.

Лазова е уште една илустраторка кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации: