#ИнстаИлустрации – Сергеј Спировски

Сергеј Спировски е дипломиран машински инженер, кој преку ден работи како графички дизајнер во Brainster, а ноќе е дигитален илустратор. Ужива да експериментира со разни стилови на илустрација, со необични форми и бои.

„Се околу мене ме инспирира. Од музика, бои што отскокнуваат, различни карактери на луѓе па се до убаво искомбинирана облека. Голем фактор врз мене играат и големиве медиуми од кои би ги издвоил Behance и Instagram, бидејќи навистина има квалитетна содржина и безброј одлични креативни умови“, вели тој за Радио МОФ.

Спировски е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации: