#ИнстаИлустрации – Петар Трајковски

Петар Трајковски од Скопје e магистер по Корпоративно право при Правниот факултет „Јустинијан Први“.

Почетоците со уметноста ги врзува со графити уметност. Но, пред пет години, Трајковски ја пронајде својата нова љубов, а тоа e портрет уметноста.

„Ми требаше доста време до усовршување на стилот на кој се уште работам. Инспирацијата ја влечам од секојдневниот тек на животот и од артисти кои ме инспирираат како Alphonso Dunn, Robert Valley, Mike Mignola и др.“, вели тој за Радио МОФ.

Трајковски е уште еден уметник кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите портрети:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)