#ИнстаИлустрации – Петар Боцевски

Петар Боцевски веќе подолго време прави слики во своето слободно време за да си ја открие креативноста. Па, од неодамна тој реши своите дела да ги споделува преку Инстаграм профилот trash.mk.

„Инспирацијата ја добив од Frank Moth, Rob Gonsalves и многу други артисти. Фотошоп сам се учам веќе четири години и пробувам новите слики да се подобри и покреативни“, вели тој за Радио МОФ.

Боцевски е уште еден млад артист кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете неколку негови дела:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by trash.mk (@trashh.mk)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by trash.mk (@trashh.mk)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by trash.mk (@trashh.mk)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by trash.mk (@trashh.mk)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by trash.mk (@trashh.mk)