#ИнстаИлустрации – Орце Нинески

Орце Нинески од неодамна започна да се занимава со графичкиот дизајн, особено со илустрација, која како историчар на уметност го привлекува со нејзината историја, разновидност на стилови, но и актуелните илустрации на водечките современи илустратори.

Инаку, Нинески е магистер по историја на модерна уметност, сликар со дваесетгодишно искуство, присутен во повеќето галерии во Скопје, во светот и онлајн.

За себе вели дека се пронаѓа во карактер дизајнот, илустрации за книги, сликовници, дизајн на маици, постер дизајн и др. Работи во Илустратор, но често се случува векторските карактери, пластично да ги трансформира и во Фотошоп.

Нинески е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации.

Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Don Quixote

A post shared by Orce Nineski (@orce_nineski) on

 

View this post on Instagram

 

Love

A post shared by Orce Nineski (@orce_nineski) on

 

View this post on Instagram

 

Animal trainer

A post shared by Orce Nineski (@orce_nineski) on

 

View this post on Instagram

 

You and me

A post shared by Orce Nineski (@orce_nineski) on

 

View this post on Instagram

 

Cat Lover

A post shared by Orce Nineski (@orce_nineski) on