#ИнстаИлустрации – Матеа Грнчароска

Матеа Грнчароска е илустраторка и почетник во анимацијата, која со своите дела креира нов, порозов свет, инспириран од секојдневието.

Таа е матурантка во средното уметничко „Лазар Личеноски” во Скопје на отсек мултимедија. За себе вели дека после долго занимавање со уметност, се пронашла во детските илустрации.

„Илустрациите често ми имаат нереалени фантастични детали, пастелни бои, исполнети со растенија и животни бидејќи ја сакам природата. Се инспирирам од детски илустрации, убавите и мирни моменти во животот, филмови како тие на Вес Андерсон и секојдневната различност на луѓето околу мене. Илустрациите ми се начин на самоизразување на сопствените желби и соништа“, вели таа за Радио МОФ.

Грнчароска е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Everyday cooking abilities #animation #animationart #art #cooking #oven #animate #animator #artist #video #cute

A post shared by Matea 🍓🌛 (@bubbletroublle) on