#ИнстаИлустрации – Марија Јаќовска

Марија Јаќовска е студентка на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, но и на Академијата за визуелни уметности кај Џолев и уметностите.

Претежно работи графики и слики, но од неодамна се родил и интересот за дигиталната уметност.

„Со дигиталните дела претставувам слични нешта како и со рачните, и тоа е експериментација со бои и композиции со кои јас доловувам свои чувства и идеи“, вели таа за Радио МОФ.

Јаќовска е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

🍧 . . . #illustrationoftheday #digitalillustration #digitalart

A post shared by Марија Јаќовска (@_jakjovska_) on

 

View this post on Instagram

 

🍉🍓 . . . #digitalart #digitalillustration #illustration

A post shared by Марија Јаќовска (@_jakjovska_) on

 

View this post on Instagram

 

Lua . . . #illustration #illustrationoftheday #digitalart #digitalillustration

A post shared by Марија Јаќовска (@_jakjovska_) on

 

View this post on Instagram

 

Beach or bust . . . #digitalart #digitalillustration #illustration

A post shared by Марија Јаќовска (@_jakjovska_) on

 

View this post on Instagram

 

Spacecasting . . . #illustration #digitalillustration #digitalart

A post shared by Марија Јаќовска (@_jakjovska_) on