#ИнстаИлустрации – Лорета Стефановска, Loretast

Лорета Стефановска е визуелна уметница со повеќегодишно искуство во илустрација и анимација. Работи како илустратор и аниматор во ,,Bright Jungle Studios”.

Дипломирала на Факултетот за ликовни уметности, а по дипломирањето се насочила кон дигиталната уметност.

,,Најчесто инспирација црпам од видео игри и анимирани филмови, а поради работата ми се појави и интересот за илустрациии за деца. Тие секогаш му нудат шанса на уметникот да ја пушти креативноста до максимум и да има целосна слобода на изразување.

Сакам да експриментирам со бојата, формата и осветлувањето, главните компоненти во моите илустрации. Инспирирана од едноставноста и креативноста на детските цртежи, пробувам да доловам визуелна приказна која би го привлекла вниманието на гледачот”, вели таа за Радио МОФ.

Стефановска е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

#character #girl #conceptart #painting #digital #2d #photoshop #wacom #weapon #postapocalyptic #madmax #goggles #greenhair

A post shared by Loreta Stefanovska (@loretast) on