#ИнстаИлустрации – Кристина Карапеоска, Kik Flip

Кристина Карапеоска е позната како Кик Флип. Со илустрација се занимава повеќе од 5 години. Таа е дипломирана дизајнерка со интерес во графичкиот дизајн и илустрацијата.

„Ме инспирираат сите чудни приказни, текстови и музика“, вели таа за Радио МОФ.

Карапеоска е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Just stay. #illustration #characterdesign #ghost #real #cartoon #cartooning #kristinakikart

A post shared by Kik illustrates (@kristinakikflip) on

 

View this post on Instagram

 

Just … too much time. #illustration #illustrator #characterdesign #cartooning #cartoon #time #watch #watches #funny #kristinakikart

A post shared by Kik illustrates (@kristinakikflip) on

 

View this post on Instagram

 

Just can’t adult today #adult #illustration #characterdesign #sketch #cartoon #kristinakikart

A post shared by Kik illustrates (@kristinakikflip) on

*Доколку и ти си илустраторк/ка и сакаш да споделиш дел од твојот труд со нашата публика, пиши ни на нашиот Инстаграм профил, или на info@radiomof.mk