#ИнстаИлустрации – Јелица Мерџаноска

Јелица Мерџаноска од Гостивар е ученик во средно медицинско училиште. Таа е самоука уметница која црта откако знае за себе, а инспирацијата во нејзините дела главно доаѓа од секојдневните убавини.

„Боите на животот, чувствата на луѓето се на моите слики на платно и на моите илустрации“, додава таа.

Мерџаноска е уште една млада уметница која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините дела:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JMerdzan Art 🍒 (@jmerdzan.art) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JMerdzan Art 🍒 (@jmerdzan.art) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JMerdzan Art 🍒 (@jmerdzan.art) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JMerdzan Art 🍒 (@jmerdzan.art) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JMerdzan Art 🍒 (@jmerdzan.art) on